RASPORED SV. MISA:
• Utorak - Subota 7.30 i 18.00 sati
Svaki prvi petak u mjesecu
• Euharistijsko klanjanje od 18:30 do 21:00

10. lipnja 2018. - 10. NEDJELJA KROZ GODINU

• 7.00: + Dragutin i Katica Kenđel
• 9.00: ZA DJECU - ZAHVALNICA
• 9.00: Hrastovsko
• 10.30: ŽUPNA
• 11.00: Proštenje Apatija
• 16.00: Klanjanje, Večernja

11. lipnja 2018. - Ponedjeljak - Barnaba, ap.

• 19.00: + Josip Struški i roditelji

12. lipnja 2018. - Utorak - SV. Ivan Fakundo

• 7.30:
• 19.00: + Štefica i Petar Brkić i Milka i Vinko Štefanek
• 19.00: ZBORNO PJEVANJE

13. lipnja 2018. - Srijeda - Sv. Antun Padovanski

• 7.30:
• 19.00: + Ljubica i Josip Grabarić
+ Dragutin i Vlado Busija
+ Antun Crnković i roditelji i Francu i Ivana Kirić
+ Josip i Katarina Vrbanić
+ Antun i Ana Zember i Ivan Mikulinjak
+ iz obitelji Mulić Sokolović
+ čl. obitelji Dragojević i Žuvela
+ Stjepan i Elizabeta Funtek i Franjo, Ignacije, Ivan, Vlado i Štefa; + Amalija Novak i Mikec Slava

14. lipnja 2018. - Četvrtak - Rufin

• 7.30: + Josip Remenar
• 19.00: + Ljubica Biočić

15. lipnja 2018. - Petak - Sv. Vid Modest

• 7.30:
• 19.00: + Antonio Blagus i za duše u čistilištu

16. lipnja 2018. - Subota - Sv.Ivan Franjo Regis

• 7.30: + Stjepan Lončarić
• 19.00:

17. lipnja 2018. - 11. NEDJELJA KROZ GODINU

• 7.00: + čl. obitelji Zember i Makar
• 9.00: ZA DJECU
• 10.30: ŽUPNA

 

 

 

 

Trenutno aktivnih Gostiju: 82 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Duhovni kutak © vlč. S. Košćak i vlč. K. Kuhar

Svi tekstovi u sekciji Duhovni kutak su autorski tekstovi vlč. Silvija Košćaka i vlč. Kristijana Kuhara. Nije dozvoljeno korištenje tekstova bez izričite dozvole autora.Vjera u Presveto Trojstvo
Duhovni kutak © vlč. S. Košćak i vlč. K. Kuhar
Autor vlč. Kristijan Kuhar i vlč. Silvio Košćak   
Nedjelja, 22 Svibanj 2016 22:16

Jedna od temeljnih istina vjere jet da je Bog jedan. Kao katolici vjerujemo da je naš Bog jedan u Trojstvu osoba - Otac, Sin i Duh Sveti koji čine to nedjeljivo jedinstvo u trojstvu osoba. Mnogi vjernici teško razumiju ovu temeljnu istinu naše vjere, a oni koji u Boga ne vjeruju, tu istinu, za njih nelogičnu, zato i neprihvaćaju. Želimo li promisliti o ovom otajstvu vjere, barem govorom mucajući ili pišući boreći će sa rečeničnim konstrukcijama, promotrit ćemo ponajprije što je izvor i zašto se započela slaviti svetkovina Presvetoga Trojstva.

Pročitaj cijeli članak...
 
Primiste Duh posinstva
Duhovni kutak © vlč. S. Košćak i vlč. K. Kuhar
Autor vlč. Kristijan Kuhar i vlč. Silvio Košćak   
Subota, 14 Svibanj 2016 12:55

Crkva danas slavi svoj rođendan, dan završetka vazmenog vremena i početka naviještaja Kristova uskrsnuća, onog velikog Božjeg djela otkupljenja čovječanstva i novoga života koji je time započeo. Na dan Pedesetnice ili Duhova Bog šalje Duha Svetog Branitelja nad apostole i time nastavlja djelo svoga Sina Isusa Krista po apostolima, po Crkvi koja je na navještaj riječi povjerovala i počela živjeti novim otajstvenim životom. Ujedno ovaj dan blagdan je jedinstva ljudskoga roda, jer pred Duhom Božjim nema razlika i granica, podijeljenosti i sukoba, nego je sav ljudski rod posvećen u jednoj Crkvi. Izičaj toga jednistva treba nam biti prva Crkva koja nam uvjiek stoji kao nadahnuće i uzor.

Pročitaj cijeli članak...
 
Da budu jedno! Razmišljanje uz 7. vazmenu nedjelju
Duhovni kutak © vlč. S. Košćak i vlč. K. Kuhar
Autor vlč. Kristijan Kuhar i vlč. Silvio Košćak   
Utorak, 10 Svibanj 2016 15:09

Sedma je vazmena nedjelja. Proslavili smo otajstvo Isusova Uzašašća na nebo i sada kao Crkva nastavljamo hod kroz vazmeno vrijeme prema svetkovini Pedesetnice. I poput prve Crkve, dozivamo si u sjećanje Gospodina Isusa i djela koje je učinio za nas, te kroz čivot nastojimo pronositi njegov primjer kao njegovi hrabri svjedoci u ovom svijetu i vremenu.
Upravo plod vazma – Kristove muke, smrti, uskrsnuća, uzašašća i poslanja Duha Svetoga treba biti naš odvažni vjernički život koji se neće očitovati u folklornom izričaju vjere „jednom tjedno", nego u zajedništvu, molitvi i slavlju sakrmaenata u cjelokupnosti našeg kršćanskog življenja.

Pročitaj cijeli članak...
 
Po ovome će svi znati da ste moji učenici. Razmišljanje uz 5. vazmenu nedjelju
Duhovni kutak © vlč. S. Košćak i vlč. K. Kuhar
Autor vlč. Kristijan Kuhar i vlč. Silvio Košćak   
Petak, 22 Travanj 2016 21:20

 

Peta je vazmena nedjelja i u središtu smo vazmenog vremena. Kao što je Crkva u vremenu nakon Kristova uskrsnuća otkrivala svoj put, a po tome i bila prepoznata, kao „Put" prema novom životu darovanom po Kristu, tako i mi u ovom vremenu – iz godine u godinu – obnavljamo svoju vjeru i usmjeravamo se onim putem na kojem raste naša vjera i pouzdanje u Boga, gdje se hrani naša životna radost, radost potpuna, kako nam to donosi sv. Ivan u svome evanđelju.

Značajka prepoznatljivosti vjernika na putu života svakako je život po evanđelju. To je novi život koji započinje krštenjem, ali koji treba uvijek iznova biti obnavljan. Od samoga početka Crkve, Kristova poruka iz evanđelja, poruka nesebične ljubavi koja se predaje za mnoge, bila je sjemenom koje je klijalo i raslo. I danas uzraslo u stablo koje već dva tisućljeća, uza sve nedaće povijesti i ljudske gluposti opstaje i život svjedoči Božju spasonosnu prisutnost u svijetu.

Pročitaj cijeli članak...
 
Ja im dajem život vječni... Razmišljanje uz 4. vazmenu nedjelju
Duhovni kutak © vlč. S. Košćak i vlč. K. Kuhar
Autor vlč. Kristijan Kuhar i vlč. Silvio Košćak   
Nedjelja, 17 Travanj 2016 11:47

 

Četvrta je vazmena nedjelja, nedjelja Dobroga Pastira te ujedno i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Crkva danas poziva vjernike da mole za svoje svećenike, a svećenike opominje da svojim primjerom života budu oni koji će u mladima buditi nova duhovna zvanja. Biti svećenik znači nasljedovati Krista Pastira i imati udjela u njegovoj pastirskoj službi, tj. biti postavljen da ponajprije primjerom života svjedoči, navješta i slavi Krista Gospodina i svojim primjerom vjerničku zajednicu Crkvu vodi u jedinstvu, istini i ljubavi. Stoga danas vas sve pozivam da molimo za duhovna zvanja, iz naše župe i našega grada, naše domovinske Crkve, da molimo da Bog pošalje pastire po Srcu Isusovu svome gladnom i napaćenom narodu, da bi Božja riječ uvijek bila živa i djelatna u Crkvi i svijetu, ona Riječ koja ne prestaje nego ima takvu snagu da obnavlja živote svih koji vjeruju.

Pročitaj cijeli članak...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 1 od 7