Trenutno aktivnih Gostiju: 96 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
©2010 Župa Presvetog Trojstva - Ludbreg |CMS: Joomla! | Base design: Siteground | Razvoj: Almahor Studio |
Hodočašće Župe Pohoda Bl. Djevice Marije iz Siska
Četvrtak, 01 Srpanj 2010 17:55

U sklopu izleta u sjeverozapadnu Hrvatsku u ludbreško svetište je u petak na Dan državnosti hodočastilo stotinjak vjernika iz župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Siska. S vlč. župnik Brankom Koretićem došli su članovi mješovitog, dječjeg i zbora mladih, župnog pastoralnog vijeća, ministranti, krizmanici. Kao revni pastir naglasio je važnost odgoja mladih u vjeri, pa je, kaže, od iznimne važnosti dolazak velikog broja mladih da na ovom jedinstvenom mjestu osjeti izniman Božji znak.

Vjera nije nešto što se prakticira samo nedjeljom, na misi. Ona treba biti sastavni dio našeg života, jer kad ujutro ustanemo Bogu se prvome obraćamo, znamo da je svemoćan, pozdravljamo ga da nas osposobi da kasnije pozdravimo druge ljude, da možemo biti dobri prema svima, da možemo prepoznati vrednote života a ne ispraznosti. Da se možemo povesti za dobrim primjerom a ne varljivim koji će nas navesti na krivi put, opustošiti nas.

Duh je stvoren za vrijednost, za nešto uzvišenije od onog praznog. Jasno, napasti su svakakve, a evo mi radimo puno s djecom, želimo ih u tom pogledu formirati, pomoći roditeljima, obitelji, da to bude nešto na korist njima, pomoći da odgoje dobre ljude, da budu djeca njihova, a ne da ih pod stare dane ostave ko strance. To je tragedija našeg društva , našeg života, to je opomena na kojoj malo društvo uči reklame za pivo za svjetsko prvenstvo umjesto da se prikazuju neke vrednote. Sve je uredu, nismo ni mi izvan ovog vremena ili nenormalni kako neki misle, ali treba imati zdave temelje. Pitamo se onda zašto je porast droge i alkoholizma kod mladih? Pa zato što im se to nudi kao izlet u raj, u nebo, u smislu atmosfere s drogom i lakoholom. A što je poslije, kad se otrijezni, treba živjeti. Oni to za vikend prakticiraju, pogledajte jedno Zrće, a nito od političara nije rekao da je to loše , loša propaganda. Imamo novac u proračunu za to, gdje su udruge za borbu protiv ovisnosti. Ako je to naš turizam, onda smo jadna zemlja ako moramo prodavati tijelo i drogu. Upravo zbog toga trebamo odgajati mlade i obitelj koji će imati zdrave ne samo oči tjelesne nego i oči duha, srca i razuma, poručio je vlč. Branko Koretić.